Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

03 Ιουλίου 2017

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, σχετικά με την κατάληψη στο εργοτάξιο του Δήμου και τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα, κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:

Το κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και εν προκειμένω της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των δημοτών.

Στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ότι δήθεν δεν δέχθηκε ο Δήμαρχος τους εκπροσώπους του Σωματείου, πρέπει να τονιστεί ότι έγιναν τρεις συναντήσεις (τη Πέμπτη 22 Ιουνίου και δύο συναντήσεις την Τρίτη 27 Ιουνίου) παρουσία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ώστε να υπάρξει συντονισμός και οργάνωση για το προσωπικό ασφαλείας και για τις βάρδιες κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καθορίζονται από ένα συνδικαλιστικό όργανο (!), όπως το Δ.Σ. του Συλλόγου, αλλά την αρμόδια Υπηρεσία και την προϊσταμένη αρχή.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ήταν μείζον θέμα πολιτικής προστασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πήραν εντολή από τον πολιτικό τους προϊστάμενο, τον Δήμαρχο (με την ιδιότητά του και ως Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας βάσει του Κανονισμού λειτουργίας του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, όπως εγκρίθηκε με το αριθμ. πρωτ 8915/21-2-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων) να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκομιδή των απορριμμάτων που είχαν ξεχειλίσει από τους κάδους, έτσι ώστε να μην απειληθεί κανένας δημότης καθώς και οι περιουσίες αυτών.

Σε καμία περίπτωση, τα όσα έγιναν δεν ήταν «επικοινωνιακό τέχνασμα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, καθώς η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην πόλη ήταν ιδιαίτερα σοβαρή και με δεδομένες τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες ελλόχευε, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά και δημιουργίας εστιών πυρκαγιών. Ούτε φυσικά μπορούσαμε να γνωρίζουμε ότι την επόμενη ημέρα από την εντολή που δόθηκε, θα λαμβανόταν απόφαση για να σταματήσουν, πανελλαδικά, οι κινητοποιήσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες και στους εργαζομένους που ήθελαν να εργαστούν καθώς άμεσα έδειξαν αυταπάρνηση, αίσθημα ευθύνης και βοήθησαν καθοριστικά στην προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση. Προφανώς και δεν πρόκειται να μπούμε σε συνδικαλιστικά παιχνίδια ή να επιδοθούμε σε αήθεις χαρακτηρισμούς, όπως εκείνοι που περιέχονται στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου προς τον πολιτικό τους προϊστάμενο, κάτι το οποίο δεν τιμά τους εργαζομένους που θέλουν να εκπροσωπούν.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε πάρει εντολή από τους συμπολίτες μας να πράττουμε το καλύτερο δυνατό για την πολιτική προστασία και την δημόσια υγεία, δεδομένα που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα. Για τις ενέργειες που έγιναν από κάθε πλευρά καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, αλλά και για την καθοριστική επέμβαση του Δήμου Αρταίων που επικροτήθηκε από τους συμπολίτες, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.