Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Απάντηση σχετικά με τους ισχυρισμούς κ. Θώδη Δημήτρη για τον αγώνα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού»

05 Απριλίου 2019

Σχετικά με τα όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας με βάσει τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Θώδης Δημήτρης για τον αγώνα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» και προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας και ολόπλευρη ενημέρωση του κοινού, γίνονται γνωστά τα κάτωθι:

Με την απόφαση υπ’ αρίθμ 19/2015 στις 28 Ιανουαρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε ομόφωνα την διοργάνωση του 1ου αγώνα δρόμου Άρτας με το όνομα «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» στις 29 Μαρτίου 2015. Αφού πήρε προσφορές από εξειδικευμένες εταιρίες που ασχολούνται με τις διοργανώσεις αγώνων δρόμου, με την απόφαση 69/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση του 1ου αγώνα δρόμου Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» στην εταιρία του κ. Θώδη. 

Πρέπει να σημειωθεί πως το ότι έγινε η ανάθεση της διεξαγωγής του αγώνα στον κ. Θώδη, αυτό δεν σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση του ανήκε ο αγώνας. Αλίμονο εάν κάθε φορά που γίνονταν αναθέσεις από κάποιον Δήμο προς κάποιον ιδιώτη (για εκδηλώσεις, τεχνικές εργασίες κ.α.) και μάλιστα επ’ αμοιβή, να οικειοποιούνταν τα έργα αυτά ο κάθε ιδιώτης.  

Ο αγώνας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού» θεσμοθετήθηκε από την παρούσα Δημοτική Αρχή το 2015 και φέτος έκλεισε τον 5 χρόνο διοργάνωσης, κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι Αρτινοί, οι οποίοι τον έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και μάλιστα φέτος απέδειξαν με την πολύ μεγάλη συμμετοχή τους (3.500 συμμετοχές) ότι αποτελεί έναν θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Άρτας, της Ηπείρου και όχι μόνο.