Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών από τρεις χώρες επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Άρτας

12 Ιουνίου 2019

Τις αντιπροσωπείες μαθητών από σχολεία της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Άρτα από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας που είναι εταίρος του προγράμματος. Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην δημιουργία, στην προβολή και στη διάδοση των μύθων που συνοδεύουν τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται.

Τις αντιπροσωπείες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων ο οποίος τις καλωσόρισε στην Άρτα, ενώ παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χριστόφορος Σιαφάκας καθώς και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου. Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, παρουσιάζοντας την πόλη, τις ορεινές περιοχές, αλλά και τις παραθαλάσσιες και κυρίως τον Αμβρακικό Κόλπο.

Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή δώρων με τις ξένες αποστολές, που αριθμούν 92 μέλη συνολικά και οι  οποίες δήλωσαν πολύ εντυπωσιασμένες από την Άρτα και την ομορφιά της περιοχής,  ενώ με τις δράσεις τους αυτές τις ημέρες θα προβάλλουν διεθνώς την περιοχή μας και θα αναδείξουν τον μύθο του ιστορικού Γιοφυριού της Άρτας, που αποτελεί και θέμα του προγράμματος ανταλλαγής των μαθητών.