Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αντικατάσταση και αναβάθμιση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στο Κορφοβούνι, για αδιάλειπτη παροχή αρίστης ποιότητας πόσιμου νερού και αποφυγή διαρροών

11 Νοεμβρίου 2022

Ένα ακόμη έργο ύδρευσης ολοκληρώθηκε και συγκεκριμένα η αντικατάσταση και αναβάθμιση του δικτύου στην Τοπική Κοινότητα Κορφοβουνίου, με προϋπολογισμό 15.000 ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους της ΔΕΥΑΑ.

Το έργο και την περιοχή  επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της περιοχής Αριστείδη Μέγα, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΑ Βασίλη Κρανιώτη και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΑ Νίκο Τριανταφυλλάκη, όπου συνομιλώντας με κατοίκους της περιοχής,  διαπίστωσαν την αναγκαιότητα  και την σπουδαιότητα του έργου, με το οποίο λύνονται οριστικά προβλήματα υδροδότησης.

Υπενθυμίζεται πως τις εργασίες υλοποίησε η ΔΕΥΑΑ και αφορούσαν τα εξής:

  • Την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε μήκος 1 χλμ στον οικισμό Έλατος Κορφοβουνίου, με σωλήνες πολυαιθυλενίου
  • Την αντικατάσταση παροχών ύδρευσης από το παλαιό δίκτυο στο νέο δίκτυο σε όλες τις συνδέσεις των ακινήτων, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τους αγωγούς που αντικαθίστανται.

«Ολοκληρώσαμε ένα ακόμη σημαντικό έργο ύδρευσης για τους κατοίκους του Κορφοβουνίου, αυτό της αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, 1 χλμ από πόρους της ΔΕΥΑΑ, προϋπολογισμού 15.000 €. Σκοπός του έργου αυτού η αναβάθμιση του δικτύου πόσιμου νερού και η αποφυγή των διαρροών. Επίσης ολοκληρώνουμε τις μελέτες για την κατασκευή νέας γεώτρησης, με την οποία θα λύσουμε οριστικά το πρόβλημα της επάρκειας του νερού για τους κατοίκους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης .