Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ανοιξιάτικη εξόρμηση του ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

29 Απριλίου 2022

Ένα διαφορετικό πρωινό για τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. Μια εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων, με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και αφύπνιση των μικρών μαθητών, στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Την Πέμπτη το πρωί, 27 μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών ΚΔΑΠ, επισκέφτηκαν με τη βοήθεια του νέου λεωφορείου που απέκτησε πρόσφατα η ΔΗΚΕΔΑ για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αναβαθμίστηκε και απέκτησε ηλεκτροκίνητα πατίνια, με σκοπό τα παιδιά όχι μόνο να μάθουν τα σήματα του ΚΟΚ και τους κανόνες συμπεριφοράς στο δρόμο, αλλά να οδηγήσουν τα ίδια, τηρώντας τους.

Η εκπαίδευση έγινε από την Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Άρτας Βασιλική Ρομοσιού, η οποία με αγάπη και υπομονή προς τους λιλιπούτειους «οδηγούς», μίλησε και έκαναν βόλτα στο Πάρκο, ακολουθώντας τις σήματα, τις διαβάσεις, βάζοντας τα παιδιά στη θέση του οδηγού.

Στο χώρο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α. Δημήτρης Σφήκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, οι οποίοι και μοίρασαν στο τέλος της εκπαίδευσης τα «διπλώματα οδήγησης» στα παιδιά. Ένα δίπλωμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, στα πρότυπα του κλασικού Ελληνικού χάρτινου διπλώματος.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΑ, παραχωρώντας στους επισκέπτες τα ηλεκτροκίνητα πατίνια, κάτι που τα παιδιά αγάπησαν, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες. Σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, την Τροχαία Άρτας και τη ΔΗΚΕΔΑ, οι διευθυντές των σχολείων, Άρτας αλλά και γύρω περιοχών, θα κλείνουν το ραντεβού τους για τις σχολικές εκδρομές.