Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ανάδοχος για τις ασφαλτοστρώσεις 5 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων από Γαβριά έως Κωστακιούς

19 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ενισχύουμε με έργα αγρότες, πτηνό-κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα»

Ανάδοχος με ποσοστό έκπτωσης 52,42% προέκυψε για το έργο «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την Τοπική Κοινότητα Γαβριάς στη Δημοτική Κοινότητα Κωστακιών». Μετά την υπογραφή της σύμβασης το έργο θα ξεκινήσει άμεσα στις αρχές του νέου έτους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 600.000 ευρώ και με την προσφερόμενη έκπτωση εξασφαλίζεται σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), στο οποίο είχε υποβάλλει τη σχετική πρόταση ο Δήμος Αρταίων.

Μεταξύ άλλων, το έργο αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση συνεχόμενου δικτύου μήκους 5 χιλιομέτρων υφιστάμενων χαλικοστρωμένων αγροτικών οδών του Δήμου στην περιοχή της Γαβριάς και των Κωστακιών. Οι δρόμοι οδηγούν σε αγροτικές και κτηνό-πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και η ασφαλτόστρωση θα βοηθήσει σημαντικά  τις παραπάνω δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες θα προκύψουν ανάδοχοι για τα έργα  ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ίδιους πόρους. Το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα σε όλο το Δήμο Αρταίων. Ενισχύουμε με έργα τους αγρότες, τους πτηνό-κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.