Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ακόμη μία νέα πλατεία ξεκινά, με υπογραφή Χρήστου Τσιρογιάννη

21 Σεπτεμβρίου 2023

Χρ.Τσιρογιάννης: «Ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής ικανοποιείται. Παράλληλα αναβαθμίζεται η περιοχή του Τριγώνου. Κρατήσαμε τον λόγο μας. Μιλούν τα έργα μας».

Ένα ακόμη μεγάλο έργο ανάπλασης ξεκινά η Δημοτική Αρχή ύστερα και από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου, του πάτερ Νικόλαου Ιερέα της Εκκλησίας του Μαξίμου του Γραικού και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Σωτήρη Χρηστούλη.

Ο κ. Καλλίνικος τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την περιοχή, για τον Ναό του Αγίου Μαξίμου αλλά και για ολόκληρη την Άρτα, η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου.

Ενώ συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ την δημοτική αρχή για το έργο αυτό και με μεγάλη μας χαρά ως Μητρόπολη παραχωρήσαμε ένα τμήμα του οικοπέδου, διότι εφόσον αξιοποιηθεί ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από τον Ι.Ν, ταυτοχρόνως η περιοχή θα γίνει ένα κέντρο ενδιαφέροντος άλλα θα βοηθήσει και στη αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού της πόλης μας. Ως εκκλησία θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί σε έργα ανάπτυξης του τόπου μας».

Έτσι λοιπόν στην περιοχή απέναντι από την εκκλησία του Μάξιμου Γραικού, όπου ένα τμήμα παραχώρησε στον Δήμο η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, η Δημοτική αρχή, ξεκινά την δημιουργία πλατείας με  σιντριβάνι και χώρους πρασίνου, προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο και Δημοτικούς πόρους, αναβαθμίζοντας έτσι την περιοχή του Τριγώνου.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

  1. Ένα μεγάλο ελεύθερο ανοιχτό χώρο πλατείας, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και διάφορες εκδηλώσεις,
  2. Παράλληλα, στον μεγάλο χώρος της πλατείας, έχουν προβλεφθεί να υπάρχουν πιο μικροί με παγκάκια και χώρους πρασίνου,
  3. Σιντριβάνι,
  4. Ψηλά δέντρα περιμετρικά της πλατείας και χαμηλότερο πράσινο εντός της,
  5. Νέος φωτισμός με φωτιστικά τύπου led κ.α.