Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων

05 Αυγούστου 2020

Ο Δήμος Αρταίων, υπέβαλε προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αίτημα συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» για τις Δημοτικές Ενότητες Αρταίων, Αμβρακικού, Βλαχερνών, Ξηροβουνιού και  Φιλοθέης.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, συνιστούν το πρώτο και το σημαντικότερο επίπεδο του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας, καθώς σε αυτό το επίπεδο καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης.

Οι προτεραιότητες στην υποβολή του αιτήματος καθορίστηκαν σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση στις Δημοτικές Ενότητες, Αμβρακικού, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου και Φιλοθέης, που δεν έχουν Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ), ενώ στην Δημοτική Ενότητα Αρταίων, το υφιστάμενο (Γ.Π.Σ) χρήζει επικαιροποίησης.

«Μετά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, θα οριστούν χρήσεις γης, επεκτάσεις και πολεοδομήσεις οικισμών. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να δρομολογήσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες και έργα για τον Δήμο μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.