Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αισιοδοξία μετά την επίσκεψη του Χρήστου Τσιρογιάννη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την επίσπευση των έργων της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου

19 Ιουλίου 2022

Στην πρωτεύουσα βρέθηκε χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την επίσπευση των διαδικασιών της μελέτης της οριοθέτησης του ποταμού Αράχθου. Ύστερα από συνεχείς επισκέψεις, προσπάθειες και πιέσεις, του κ. Τσιρογιάννη εκδόθηκε το με αριθμ: πρωτοκόλλου: ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/74633/5071/18-7-2022 έγγραφο διαβίβασης της μελέτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικότερα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες, η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου της Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Άρτας και της θωράκισης της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος, έως τον Αμβρακικό Κόλπο. Μια εξέλιξη που έφερε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την επίσπευση των διαδικασιών. Η μελέτη ωστόσο στάλθηκε και σε φορείς της περιοχής, προκειμένου να διατυπωθούν τυχόν ενστάσεις.

Με την εξέλιξη αυτή, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ανάπτυξη όλης της παραποτάμιας περιοχής της Άρτας, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας γεφυρώσεων, αναπλάσεων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Σημειώνεται, πως στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση στους δημοτικούς συμβούλους, για την τελευταία εξέλιξη από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρ.Τσιρογιάννη μετά και από την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να ξεμπλοκάρουν την ανάπτυξη της Άρτας και μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις του κ. Τσιρογιάννη, ακόμη και εάν πρόκειται για έργο του Υπουργείου το οποίο και θα ωφελήσει όλη την Περιφέρεια της Άρτας. Ένα έργο που για δεκαετίες ήταν βαλτωμένο, με αποτέλεσμα η Άρτα να στερείται αντιπλημμυρικής θωράκισης και αναπτυξιακής προοπτικής.

«Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, ένα ακόμη βήμα που «ξεμπλοκάρει» με δικές μας συνεχείς παρεμβάσεις από την αρχή που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου που πλέον, μπορούμε και επίσημα να πούμε ότι ανοίγει ο δρόμος για να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη όλης της παρόχθιας περιοχής. Όλο αυτό το διάστημα ως Δημοτική Αρχή ήμασταν σε διαρκή επαφή με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ με την παρουσία μας στα δικαστήρια προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο μεταξύ των αναβολών, αντιλαμβανόμενοι την πολύ μεγάλη σημασία του έργου αυτού, το οποίο πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.