Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αγιασμός και έναρξη λειτουργίας για φέτος στο ΚΔΑΠ –ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων

17 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου, παιδικής χαράς ΑμεΑ και απόκτηση λεωφορείου για τη μετακίνηση των παιδιών»

 

Την έναρξη της λειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά, εγκαινίασε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αναπηρίες του Δήμου Αρταίων.

 

Στην τελετή του Αγιασμού, σήμερα το πρωί, παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για κοινωνικά θέματα Άννα Κουτρούμπα, η Δημοτική Σύμβουλος Βίκυ Βασιλάκη, εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ και γονείς με παιδιά.

 

«Το έργο που παράγεται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι πλούσιο και πολύ σημαντικό, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της δομής, καθώς και στους γονείς και τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ. Ως Δημοτική Αρχή δείχνουμε εμπράκτως ότι είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, πάντα σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της Άρτας. Θέλουμε τα παιδιά να βγουν από το σπίτι, να αναπτυχθούν και να κοινωνικοποιηθούν. Έτσι, προχωράμε στην επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των παιδιών, καθώς μέχρι τέλος του μήνα θα ανοίξουν οι προσφορές για την προμήθεια ενός λεωφορείου, γεγονός που θα διευκολύνει πολύ το έργο της δομής» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

 

Και συνέχισε: «Επιπλέον, προχωράμε στην κατασκευή παιδικής χαράς ΑμεΑ στην πόλη της Άρτας, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Γλυκόριζο. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που το θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα και το οποίο ο Δήμος έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται ένα πολύ σημαντικό θέμα, της στέγασης του Ειδικού Σχολείου, το οποίο τώρα φιλοξενείται στο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή και αποτελεσματική συνεργασία που έχουμε, το Σύλλογο ΑμεΑ Άρτας, το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άρτας «Αγία Θεοδώρα», καθώς και το  Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αγκαλιά», που επιτελούν εξαιρετικά σημαντικό έργο για την κοινωνία μας».

 

Να σημειωθεί, ότι στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων, το οποίο λειτουργεί για 7η συνεχή χρονιά, είναι εγγεγραμμένα 30 παιδιά και καθημερινά πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δραστηριότητας όπως αθλητισμός, φυσικοθεραπείες, χορός, μαγειρική, περίπατοι, γυμναστική,  μουσική και καλλιτεχνικά.