Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία παρουσίασης μουσικών οργάνων, από τον Σύλλογο «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό Ωδείο Άρτας, την Παρασκευή στην αίθουσα Διώνη

28 Μαρτίου 2023

Μια μουσική παρέα με …..καρδιά.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ο Σύλλογος «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό Ωδείο Άρτας έχουν ετοιμάσει για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Άρτας, μια εκδήλωση, μια αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία παρουσίασης μουσικών οργάνων, με τίτλο, «Μια μουσική παρέα με …..καρδιά».

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Διώνη την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ., θα έχει διάρκεια 60′ και θα απευθύνεται σε μαθητές από Β΄ έως Δ΄ δημοτικού σχολείου.

Η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια μύησης στην φιλαναγνωσία και ταυτόχρονα την επιρροή της μουσικής στην έκφραση συναισθημάτων μέσα από την ανάγνωση. Μια μικρή διασκευή στην πλοκή του παραμυθιού «Μια παρέα με …καρδιά» της Λήδα Βαρβαρούση με την προσθήκη μουσικής υπόκρουσης. Τι γίνεται, όταν οι ήρωες των παραμυθιών βγαίνουν έξω από τα βιβλία; Όταν μια καρδιά χάσει το άλλο της μισό; Παρόλο που ο καθένας είναι διαφορετικός όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα.