Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια ημέρα του Βιβλίου από το Δημοτικό Ωδείο Άρτας και τον Σύλλογο «Οι φίλοι του Βιβλίου»

03 Απριλίου 2023

Αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία μουσικών οργάνων.

Mια εκδήλωση, μια αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία παρουσίασης μουσικών οργάνων, με τίτλο, «Μια μουσική παρέα με …..καρδιά» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου την Κυριακή 2 Απριλίου, παρουσίασαν στην αίθουσα Διώνη σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο Σύλλογος «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό Ωδείο Άρτας. Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου μέσα από την αφήγηση ενός παραμυθιού, ήχους και ακούσματα δημιούργησαν συναισθήματα και ανέπτυξαν την φαντασία των παιδιών.

Η εκδήλωση ήταν μια προσπάθεια μύησης στην φιλαναγνωσία και ταυτόχρονα την επιρροή της μουσικής στην έκφραση συναισθημάτων μέσα από την ανάγνωση.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού μας Ωδείου Ελένη Κιτσούλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ιδέα βασιζόμενη στην Παγκόσμια ήμερα παιδικού Βιβλίου. Μέσα από την φιλααναγνωσία προσπαθούμε να προκαλέσουμε έντονα συναισθήματα ακούγοντας μουσική, έναν ήχο. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Βιβλίου» είχαμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική δράση στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Άρτας, ώστε να αναπτύξουμε την φαντασία των παιδιών μέσα από την μουσική».

Ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου του «Οι φίλοι του βιβλίου» Σοφία Εξάρχου πρόσθεσε: «Φέτος μαζί με το Δημοτικό Ωδείο παρουσιάσαμε μια ωραία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, ώστε να στρέψουμε τα παιδιά στο βιβλίο. Το βιβλίο είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στο κόσμο, δίνοντας άλλες δυνατότητες στην εξυπνάδα και την φαντασία του παιδιού. Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη έχουμε διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο χώρο στον δεύτερο όροφο, όπου υπάρχουν μόνο παιδικά βιβλία και είτε τα παιδιά μπορούν να έρχονται και να τα διαβάζουν εκεί, είτε να δανείζονται οποίο βιβλίο επιθυμούν».