Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

Ματαίωση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

13 Οκτωβρίου 2020

Οι παρατάξεις επέλεξαν τα δικά τους προβλήματα να τα κάνουν προβλήματα του Δήμου

Ματαιώθηκε η χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, καθώς δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν εμπρόθεσμα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  Στην συνεδρίαση θα λαμβάνονταν αποφάσεις για ιδιαίτερα ζητήματα, όπως η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, η αποδοχή αποφάσεων ένταξης έργων και άλλα.

Αναφορικά, με τους ισχυρισμούς των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης όπου έκαναν λόγο για δήθεν παράτυπες διαδικασίες στην διαδικασία ανεξαρτητοποίησης δύο δημοτικών συμβούλων, γεγονός που δεν αφορά εξ αντικειμένου τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, διευκρινίζονται τα εξής:

Είναι αυτονόητο για την Δημοτική Αρχή ότι οι όποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν ήταν σύμφωνες με το πνεύμα αλλά και τον τύπο του Νόμου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Νόμους 3852/2010 και 4623/2019 ισχύουν τα εξής: «Oι Δημοτικοί Σύμβουλοι δύνανται να ανεξαρτητοποιηθούν με δική τους πρωτοβουλία από τη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκουν, μέσω υποβολής γραπτής δήλωσής τους προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Ύστερα ακολουθεί ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και κοινοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ορισθεί ή να παραμείνει Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία». Ως εκ τούτου εύλογα αναρωτιέται κανείς:

  • Θεωρούν ωφέλιμο για τον τόπο να μεταφέρουν τα προβλήματα των παρατάξεων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο; Θεωρούν ωφέλιμο τα προβλήματα του «σπιτιού τους» να τα κάνουν προβλήματα της Άρτας; Γιατί η επιλογή τους να μην προσέλθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό αποδεικνύει.
  • Είναι ηθικά ορθό να συκοφαντούν δικές τους επιλογές για δήθεν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, ενώ ξέρουν καλά ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο;
  • Είναι πολιτικά ορθό, να κατηγορείται ο Δήμαρχος για «ηγεμονία», ενώ έχει προτείνει πολλές φορές στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων μία σειρά από συνεργασίες, κοινά ψηφίσματα κλπ και κάποιοι για δικούς τους μικροκομματικούς λόγους αρνούνται;

Κοντά στον νου και η γνώση. Όλοι οι Αρτινοί γνωρίζουν τι είναι αυτό που έχει πειράξει τους επικεφαλής. Αυτό που δεν γνώριζαν και, δυστυχώς, έμαθαν είναι ότι μπορούν ακόμη και να ματαιώσουν κρίσιμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν όλη την Άρτα για το δικό τους γινάτι.

Τους καλούμε να αναθεωρήσουν τη στάση τους αυτή. Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τον διάλογο και την συνεργασία με όλους. Γιατί η «Εθνική Άρτας» είναι το καλύτερο όλων μας.