Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

7 νέα ενεργειακά οχήματα για το Δήμο Αρταίων

05 Οκτωβρίου 2020

Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση του 1 εκατ. Ευρώ.

Στην αντικατάσταση 7 παλαιών και πολυδάπανων οχημάτων, με έξι νέα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, προχωρά ο Δήμος Αρταίων ύστερα από την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ύψους 985.800 ευρώ.

Τα νέα οχήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά στο σύνολο των αναγκών του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος από τους εκπεμπόμενους ρύπους, αλλά και στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ειδικότερα πρόκειται να αντικατασταθούν επτά (7) οχήματα του στόλου με έξι (6) σύγχρονα μοντέλα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα:

  • τριών (3) 16 m3 απορριμματοφόρων.
  • ενός (1) απορριμματοφόρου 8m
  • ενός (1) υδροφόρου οχήματος.
  • ενός (1) οχήματος πλύσης κάδων.

«Η ενίσχυση του στόλου σημαίνει ενίσχυση των υπηρεσιών, σημαίνει ενίσχυση της δυνατότητας για ακόμη καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας σε ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα. Ασφαλή οχήματα για τους υπαλλήλους μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχρονο με πολλαπλά οφέλη για την εξοικονόμηση χρημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.