Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

41 χιλιόμετρα δικτύου αποχέτευσης και 10 νέα αντλιοστάσια από την ΔΕΥΑΑ σε Βλαχέρνα, Γραμμενίτσα, Ελεούσα, Γλυκορίζο, Λιμίνη και Αγία Τριάδα Κεραματών

06 Ιουλίου 2020

Ένα ακόμη έργο που εκπονήθηκε και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου) με προϋπολογισμό 13.500.000 ευρώ.

Το έργο «Αποχέτευση ακαθάρτων οικισμών Δήμου Αρταίων», αφορά στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων και των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Βλαχέρνας, Γραμμενίτσας, Ελεούσας, Γλυκορρίζου, Λιμίνης και Αγίας Τριάδας Κεραματών του Δήμου Αρταίων, καθώς και των αγωγών μεταφοράς του συνόλου των λυμάτων των οικισμών στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας.

Πρόκειται για ένα δίκτυο συνολικού μήκους 40.918 χιλιομέτρων, ενώ επίσης θα κατασκευαστούν δέκα (10) αντλιοστάσια ενώ το τεχνικό αντικείμενο θα υλοποιηθεί σε δύο Υποέργα. Στο έργο συμπεριλαμβάνεται κι το τριτεύον  δίκτυο των ιδιόκτητων συνδέσεων (από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΑ), δεδομένου ότι για την εύλογη λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, απαιτείται η σύνδεση του με τις κατοικίες.

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας και μια προεκλογική μας δέσμευση, γίνεται πράξη. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που μας παρουσιάζεται, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και με ιδίους πόρους προχωράμε με έργα ουσίας για τους δημότες μας” ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι Υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων και της ΔΕΥΑΑ μπορούν και παραδίδουν έτοιμα προς υπογραφή έργα”.