Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

4 χιλιόμετρα ασφάλτου σε Γαβριά και Κωστακιούς Άρτας

07 Μαΐου 2020

Συνολικά 60 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων από τον Δήμο Αρταίων

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων σε Γαβριά και Κωστακιούς Άρτας, από τον Δήμο Αρταίων. Το έργο της ασφαλτόστρωσης 4 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα του Δήμου Αρταίων για ασφαλτόστρωση 60 χιλιομέτρων σε όλο το εύρος του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι οδηγούν σε αγροτικές, κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και η ασφαλτόστρωση θα συμβάλει στη βελτίωση της βατότητας προς αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας της περιοχής μας.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών ‘Εργων, Γιώργο Πανέτα, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κωστακιών Νίκο Πετανίτη και τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άγγελο Σακκά.

«Οι ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων αποτελούν σημαντική προτεραιότητα για τον Δήμο μας, καθώς ενισχύουν άμεσα τον πρωτογενή τομέα και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο να πάει χαμένο, για να μην χαθεί καμία ευκαιρία στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των πτηνοτρόφων μας. Τα 4 αυτά χιλιόμετρα σε Κωστακιούς και Γαβριά, εντάσσονται στα συνολικά 60 χιλιόμετρα ασφάλτου που έχουμε προγραμματίσει σε όλο το εύρος του Δήμου αλλά και στην πόλη της Άρτας. Πρόκειται πραγματικά για μια μεγάλη αλλαγή στην εικόνα των δρόμων μας και σε  αυτό μας έχει βοηθήσει και  η καλή συνεργασία που έχουμε με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια όλων των Δημοτικών Ενοτήτων μας, αλλά και η  δουλεία που κάνουν οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο κ. Πανέτας τόνισε ότι: «Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ). Με τα έργα αυτά, στηρίζουμε τον πρωτογενή μας τομέα, ενισχύοντας τους αγρότες, τους παραγωγούς πορτοκαλιών, ακτινιδίων, μανταρινιών και ελιάς, τους πτηνό-κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις του πρωτογενή μας τομέα, με στόχο την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη της αγροτικής μας παραγωγής».