Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

30.000 ευρώ από το Δήμο Αρταίων για την παιδική στέγη του Λυρείου Ιδρύματος που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές στην Αττική

01 Αυγούστου 2018

Με το ποσό των 30.000 ευρώ συνδράμει ο Δήμος Αρταίων στην εθνική προσπάθεια στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Ο Δήμος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πέραν του γεγονότος ότι το μέγεθος της εθνικής καταστροφής είναι ανυπολόγιστο, ως Αρτινοί έχουμε αποδείξει  ότι είμαστε πάντα κοινωνικά αλληλέγγυοι σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν και έχουν ανάγκη.

 

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Δευτέρας αποφάσισε την κατάθεση του ποσού των 30.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που συστάθηκε. Το ποσό θα διατεθεί για την ανακατασκευή του Λυρείου Ιδρύματος, μετά από έκκληση της Διοίκησης του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα που παρέχει δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση σε 45 απροστάτευτα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους.

 

«Η χώρα μας και όλοι εμείς είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν οι συνάνθρωποί μας στην Αττική. Δυστυχώς, δεκάδες συμπολίτες μας δεν είναι πλέον μαζί μας, ενώ πάρα πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους. Αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι μας οφείλουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας και οι Αρτινοί έχουν αποδείξει ότι πάντα συνδράμουν όποτε χρειαστεί. Αυτό κάνουμε και ως Δήμος Αρταίων, δίνοντας ένα ποσό ώστε να βοηθήσουμε να λειτουργήσει άμεσα και πάλι το Λύρειο ίδρυμα, που αποτελεί μια φιλόξενη στέγη για 45 απροστάτευτα παιδιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Αρταίων απέστειλε υλικό με είδη πρώτης ανάγκης στους πυροπαθείς συμπολίτες μας της Αττικής, με ειδική δράση συγκέντρωσης των ειδών αυτών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες μας που βιώσαν με τον χειρότερο τρόπο την πύρινη λαίλαπα.