Τελευταία Νέα

Διαβάστε και ενημερωθείτε με τα πιο πρόσφατα νέα, αποφάσεις και δελτία τύπου του Δήμου Αρταίων.

1.400 καφέ κάδοι στην Άρτα

29 Δεκεμβρίου 2023

Για μια Άρτα ακόμα πιο καθαρή.

Με την τοποθέτηση από τον Δήμο Αρταίων συνολικά 1.400 καφέ κάδων σε κεντρικά σημεία του Δήμου, μικρών κάδων για πολυκατοικίες και κάδων κομποστοποίησης για τα χωριά του Δήμου Αρταίων, ξεκίνησε μια ακόμη μορφή ανακύκλωσης για την Άρτα και συγκεκριμένα το πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων. Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το ΠΕΠ Ηπείρου ΕΣΠΑ.

Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση ήταν για την Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη βασική προτεραιότητα, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, προωθώντας την ανακύκλωση και επεκτείνοντας το δίκτυο με την τοποθέτηση του καφέ κάδου.

Ειδικότερα οι καφέ κάδοι βιοαποβλήτων που τοποθετήθηκαν, αξιοποιούν τα οργανικά απόβλητα που προκύπτουν από την κουζίνα μας (φλούδες φρούτων, τσιόφλια αυγών, στάχτες κτλ). Επιπλέον η αποκομιδή τους πραγματοποιείται με τα δύο (2) νέα ενεργειακά αποδοτικά απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αρταίων.

Στόχος του Δήμου είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των κατοίκων, για το πρόγραμμα της περισυλλογής των βιοαποβλήτων, και για αυτό «τρέχει» σχετική καμπάνια με ενημερωτικά σποτ και φυλλάδια.

Με την διαλογή των αστικών απορριμμάτων στην πηγή, επιτυγχάνεται η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση πόρων με ανταποδοτικά οφέλη προς τους δημότες.