Σφήκας Δημήτριος
image person
Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και Διοικητικών Υπηρεσιών Τηλέφωνο: 26813 62166 Email: sfikas@arta.gr

Γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας το 1970. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Άρτας το 1988. Είναι παντρεμένος με την Αγγέλη Μαρία και έχουν δύο κόρες και ένα γιο, την Βάσια, την Έλενα και τον Μάριο.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ), στο τμήμα Τ.Ε.Φ.Α.Α (Γυμναστική Ακαδημία) 1989-1993, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, με αντικείμενο τις σπουδές στην εκπαίδευση. Άσκησε επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Άρτας από το 1996-2008. Έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κάτοχος διπλώματος UEFA A της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), μέλος του Δ.Σ του ‘’ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν. ΑΡΤΑΣ’’, με ειδικό καθήκον ‘’Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων’’. Εργάστηκε ως Προπονητής-Γυμναστής ποδοσφαίρου σε ακαδημίες, αλλά και στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα (Α΄-Β΄ τοπικό και Γ΄ Εθνική), από το 1995, ενώ έχει διατελέσει προπονητής στην ομάδα νέων (Κ19) της Π.Α.Ε Καραϊσκάκης Άρτας, ομάδα Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια Εκπαίδευση, είναι Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και Διοικητικών Υπηρεσιών, θέση την οποία είχε υπηρετήσει και στην προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής, ενώ έχει διατελέσει και Αντιδήμαρχος Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας και Χωροταξίας & Δημοτικής Αστυνομίας.